Lundhags

Lundhags Skomakarna AB är ett svenskt bolag som grundades i Jämtland år 1932 och har alltid stått för kvalitet och klassisk, nordisk design.

Historien började med de så kallade Lundhagskängorna, som fortfarande är företagets klart kändaste produkt. Jonas Lundhag, som är grundaren av bolaget, var själv just skomakare och såg att det fanns behov av tåliga kängor som passade fjällen i Jämtland och som stod pall för årets samtliga årstider.

Än idag säljs många kängor, men utbudet har utvidgats rejält och täcker bland annat in friluftskläder av olika slag samt utrustning för både vandring och skridskoåkning. Samma känsla och värderingar präglar även det övriga sortimentet

Den så kallade skalprincipen är viktig för de anställda det vill säga att man själv ska kunna reglera sin temperatur och kängorna torkar därför oerhört snabbt. Detta tankesätt återfinns även i övriga kläder med en princip om lager-på-lager. De väljer själva att kalla plaggen för hybrider – en mix av material som tillsammans blir optimal för vandraren!
Företaget har idag gått från att vara ett familjeföretag till att ägas av Swix Sport AS och därmed ha mer muskler än någonsin att satsa på expansion.

Idag säljs kläderna på nätet samt i två fabriksbutiker i Järpen och i Insjön. Ingenstans i världen erbjuds ett lika stort Lundhagssortiment och även produkter av märkena Swix och Ulvang erbjuds. Man hittar både det senaste och riktigt bra priser på tidigare modeller i outlets på området. För de som inte kan ta sig till butikerna finns även ett bra utbud i företagets e-handel.

Vi är stora fans av Lundhags och här är våra personliga favoriter: